Nucleus Coaching

Ontdek de kern van je probleem

Wat is Nucleus Coaching?
Bij Nucleus Coaching maken we gebruik van de Nucleus Methodiek. Via deze methodiek komen we tot de kern van je probleem door de inzet van specifieke gesprekstechnieken. Via je herinneringen aan gebeurtenissen gaan we op zoek naar de kern van je probleem. Nadat de kern is gevonden, wordt er voor je brein een alternatief geboden. Na een sessie heb je een veel beter gevoel over de oorspronkelijke gebeurtenis. Dit kan een groot effect hebben op je onderbewust waardoor je automatisch op een andere manier met situaties omgaat die zijn verbonden aan deze kern. 

Zijn er speciale voorbereidingen nodig voor een sessie?
Er is van te voren geen diagnose, medisch onderzoek of medicatie nodig. Via een intake wordt er van te voren informatie bekend die als input kunnen dienen voor de sessie maar er kan ook ad hoc gewerkt worden (tafelsessie) . In de meeste gevallen heb je na afloop een prettig, wat loom ontspannen gevoel. Het effect is nadrukkelijk niet psychologisch en de verwerking vindt direct plaats.

Hoeveel sessies zijn er nodig om het gewenste effect te bereiken?
Meestal vinden er al grote veranderingen plaats na gemiddeld 3-5 sessies. Elk traject is als maatwerk en wordt in overleg aangeboden. Elke sessie is op zichzelf een afgerond geheel. Op een later moment kan het gebeuren dat je toch nog tegen wat ongemakken aanloopt en kan altijd een “onderhoud” (1-2 sessies) ingepland worden.

Hoe zit het met de kosten?
De sessies worden niet vergoed door een zorgverzekering. Door het traject zo kort en intensief mogelijk te houden zijn de kosten beperkt en kan ik rekening houden met je persoonlijke omstandigheden. De intake wordt schriftelijk afgenomen waardoor kosten en tijd wordt bespaard. Doordat aan een sessie ook meerdere personen kunnen deelnemen varieert het standaard tarief van 90,- tot -120,- incl. per particulier consult.