Stoppen met roken

Maak de keus voor je eigen gezondheid en zet je eerste stap

Wist je dat stoppen met roken onder begeleiding veel succesvoller is dan zelfstandig proberen te stoppen? Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder begeleiding de stopkans 10 keer vergroot. En dat begeleiding vergoed wordt vanuit de basis zorgverzekering*? Per kalenderjaar kun je zonder ervoor te betalen ondersteuning krijgen bij stoppen met roken krijgen. Dus waar wacht je nog op?

Het Rookvrij en Fitter programma is een uniek stoppen-met-roken programma waarbij beweging en leefstijl als basis wordt gebruikt om voor altijd van de sigaretten af te blijven en gezonder, fitter en vitaler te worden.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en ziet er als volgt uit:

1. Handboek en knijpbal

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te weerstaan.

2. Intake

Samen bespreken we tijdens de intake onder andere:

  • Je motivatie om te stoppen
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen (deze worden in het programma vergoed)
  • Keuze deelname aan groepssessies of individuele sessies

3. Groepssessies of individuele sessies

Tijdens de intake hebben we besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies (deze kunnen ook online of telefonisch plaatsvinden). Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

4. Fresh Air Walks

Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wekelijkse wandeling onder begeleiding. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

5. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. Je wordt ook gestimuleerd en gemotiveerd om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

Het programma bestaat voor de begeleiding uit: een intake,  een keuze en deelname voor begeleiding in 6 groepssessies of 3 individuele sessies en een overgangsgesprek. Daarnaast kan je wekelijks deelnemen aan de Fresh Air walks (deze vinden in overleg plaats).

Je bevindt jezelf in goede handen als je ervoor kiest om onder begeleiding te stoppen met roken (ook online of telefonisch mogelijk).  

Met veel enthousiasme begeleid ik (Georgina) al sinds 2020, vanuit mijn praktijk MyHappyHealth, mensen naar een gezondere, fittere en vitalere leefstijl. Vanuit mijn eigen ervaring ben ik al jaren bezig met het verbeteren van mijn eigen gezondheid. Ik doe niks liever dan mijn kennis en ervaringen te delen met anderen.

“Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Op een positieve manier begeleid ik je stap voor stap met het verbeteren van je leefstijl. Ik ben je spiegel en help je jezelf te ontdekken. Ik help je met je motivatiekracht en het stellen van duidelijke doelen. Hierdoor zal je niet terugvallen en werken we aan een gezonde leefstijl voor de rest van je leven.”

Ben jij er klaar voor om te kiezen voor je eigen gezondheid? Wacht niet langer en neem contact op. Ik kan niet wachten om samen met jou het grote avontuur aan te gaan.

*Je deelname aan het Rookvrij en Fitter programma wordt volledig vergoed door bijna alle zorgverzekeraars (met uitzondering van DSW) zonder belasting van je eigen risico.